Alap fogadási típusok

(a cikk végig olvasása 2 percet vesz igénybe)

Az online fogadóirodák kínálatában rengeteg fogadási típussal találkozhatunk. Ebben a cikkben összegyűjtjük az alap fogadási típusokat. Az egyes irodák eltérő megnevezést használhatnak.

VÉGEREDMÉNYHEZ KÖTHETŐ FOGADÁSOK

Játékidő végeredménye (Full time) – a legrégebbi és egyben máig legnépszerűbb fogadási típus. A mérkőzés végeredményére történő fogadás, mely háromesélyes (1- hazai győzelem, X – döntetlen, 2 -vendég győzelem, pl. foci) vagy kétesélyes (1 – hazai vagy 2- vendég győzelem, pl. tenisz) lehet.

Dupla esély (Double chance) – a háromesélyes fogadásnál a lehetséges kimenetelek számát lecsökkentjük 2-re. Ezek lehetnek 1X, X2, 12. Például az X2-nél arra fogadunk, hogy a vendég csapat győz vagy döntetlen lesz.

Nincs fogadás döntetlenre (DNB – draw not bet) – szintén a háromesélyes mérkőzéseknél használható. Fogadhatunk a hazai vagy vendég csapat győzelmére, döntetlen esetén pedig visszajár a tétünk.

Félidő végeredménye (Half-Time) – ugyanúgy két- vagy háromesélyes lehet (1X2), mint a játékidő végeredményénél csak értelemszerűen itt az adott félidő végeredménye számít.

Félidő / végeredmény (Half-Time / Full-Time) – itt egyszerre két tippet teszünk meg egy fogadáson belül, és csak akkor nyerünk, ha mindkettőt eltaláljuk (ezért természetesen magas odds-ok járnak). Kilenc különböző kimenetel lehetséges (a per jel előtt a félidő eredménye, után a teljes játékidő eredménye található): 1/1; 1/2; 1/X; 2/1; 2/2; 2/X; X/1; X/2; X/X

Pontos végeredmény (Correct Score) – a pontos végeredményre fogadhatunk, pl. 3:1, 2:0, 1:1, stb.

Továbbjutó csapat – kieséses, oda-visszavágós rendszerben rendezett mérkőzéseknél (pl. BL nyolcaddöntő, stb.) fogadhatunk arra is, hogy a két csapat közül melyik jut tovább a két mérkőzés lejátszása után.

Hendikep (Handicap) – standard hendikep esetén az egyik csapatnak egy (vagy több) gólos előnyt adnak, amelyet hozzászámolnak a végeredményhez. A standard hendikepnél jóval népszerűbb fogadási forma a profik körében az ázsiai hendikep, melyről részletes cikket írtunk.

FOGADÁS GÓLOKRA

Gólok felett/alatt (Goals over/under) – egy megadott számhoz képest fogadhatunk arra, hogy annál több vagy kevesebb gól esik a mérkőzésen. A leggyakoribb határ a 2.5, tehát ha „alatt/under” fogadást teszünk 2.5 esetén akkor nyerünk, ha meccsen maximum 2 gól esik. Érdemes megnézni az „ázsiai hendikep – gólok száma” kínálatot, itt ugyanis fogadhatunk arra is, hogy pl. „gólok száma 3 alatt”, ebben az esetben ha 0, 1 vagy 2 gól esik a meccsen, akkor nyertünk, 3 gól esetén a tét visszajár, 4 vagy több gól esetén pedig vesztes a tipp.

Mindkét csapat szerez gólt (BTS – both to score) – itt választhatjuk az „igen/yes” vagy a „nem/no” verziókat. Ha az igent választjuk, akkor nyerünk, ha mindkét csapat betalál, függetlenül a végeredménytől. Ha a „nemet” választjuk, akkor nyerünk, ha legalább az egyik csapat nem szerez gólt (persze akkor is nyerünk, ha egyik sem).

Gólok száma pontosan (Number of goals) – itt megtippelhetjük, hogy pontosan hány gól fog esni az adott mérkőzésen. Lehetőség van arra is, hogy csak az egyes csapatok által lőtt gólok mennyiségére fogadunk.

Gólt szerző játékos (Goal scorer) – a gólt szerző játékos nevére fogadhatunk (pl. Messi, Ronaldo, Lukaku, stb.). Az UNIBET-nél lehetőségünk van megjátszani a „Nem szerez gólt” is.

Gólt szerző csapat (Team to score) – itt négy lehetőségünk van: a) mindkét csapat gólt szerez, b) egyik csapat sem szerez gólt, c) csak a hazai csapat talál be, d) csak a vendég csapat szerez gólt.